Een ogenblik geduld a.u.b.

Leer je eigen regio nog beter kennen

author: KVK intern
KVK Regiodata helpt om inzicht te krijgen in de economische structuur van je gemeente of regio. De tool biedt een schat aan cijfers. Je kunt de cijfers direct gebruiken bij bijvoorbeeld beleidsvraagstukken voor ondernemers. En wat handig is, je exporteert de resultaten direct naar je eigen computer. Of je nu een grafiek wilt of een tabel, je bepaalt zelf hoe je de cijfers in beeld brengt en welke jaren je wilt laten zien.
 

In mei heeft KVK diverse workshops ‘KVK Cijfers en Trends’ gegeven. Op 27 mei gaf KVK een online workshop voor 25 medewerkers economische zaken van de gemeente Rotterdam. En op 28 mei vond een praktische workshopsessie plaats voor 25 medewerkers van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Op 28 mei heeft KVK ook 22 journalisten van landelijke en regionale media geïnformeerd over het Handelsregister en het palet aan datatools en datapublicaties.


Daarnaast hebben de gemeenten Tubbergen en Dinkelland op 14 mei een online KVK Dataverkenning gevolgd. De gemeente Losser maakt hier eind juni gebruik van. In deze interactieve sessie zoomt KVK in op de belangrijkste economische ontwikkelingen en economische structuren in deze gemeenten. En vergelijkt deze met de regio Twente en de provincie Overijssel. Een sessie met KVK geeft sturing en richting en beantwoordt vragen als ‘Waar kan ik wat vinden aan data?’ en ‘Wat haal ik eruit aan data?’

Enkele reacties:
“We kunnen uit de Regiodatatool veel meer aan data halen dan we vooraf hadden verwacht.” (Tubbergen en Dinkelland)


“Informatieve en prettige presentatie”  (Maurice Claessen, Gemeente Rotterdam, Afdeling Economie - team Vitaal MKB)


“Erg nuttig om inzicht in de eigen regio te krijgen op basis van cijfers vanuit de tools. Je hebt meer gevoel bij regio’s in vergelijking met andere regio’s”  (Daniël Banis, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord)


Ook interesse in een workshop Cijfers en Trends? De eerstvolgende zijn op 17 oktober en 18 november. Voor meer informatie en aanmelden zie: Online workshop KVK Regiodata