Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

 • Hoe kan ik KVK Regiodata gebruiken?

  1. Je kiest op de homepagina een thema waar je informatie over wilt hebben.
  2. Je kiest een gebied en een vergelijkingsgebied. Vervolgens kies je een dashboard.
  3. In het gekozen dashboard vind je cijfers over verschillende onderwerpen in dat thema en kun je de gekozen gebieden met elkaar vergelijken. In een dashboard kun je altijd het gekozen gebied en vergelijkingsgebied aanpassen. Voor het dashboard ‘Bedrijfssectoren’ zijn alleen landelijke cijfers beschikbaar.
 • Hoe kan ik mijn gebied vergelijken met een ander gebied?

  In het dashboard van jouw gekozen thema staat bovenaan de mogelijkheid om twee gebieden te kiezen en met elkaar te vergelijken.

 • Op welke geografische niveaus vind ik cijfers in KVK Regiodata?

  Nederland, provincie, corop-regio’s en gemeenten en een selectie van bedrijventerreinen en winkelgebieden. De geografische niveaus verschillen per dashboard. Zo zijn voor het dasboard ‘Bedrijfssectoren’ alleen landelijke data beschikbaar en is een gebiedsvergelijking niet mogelijk. Voor meer informatie over de geselecteerde bedrijventerreinen en winkelgebieden:  zie het bronnenoverzicht.

 • Kan ik ook mijn ‘eigen regio’ samenstellen?

  Ja, dat kan. Kies een gebied en bij het vergelijkingsgebied kies je voor de optie ‘mijn regio aanmaken’. Selecteer één of meerdere gebieden om je eigen regio samen te stellen. Sla deze vervolgens op onder ‘naam eigen regio’.

  Let op: de selectie wordt als een ‘cookie’ bewaard op je computer en is daardoor niet vanaf een ander apparaat op te roepen. Wanneer je jouw browsegeschiedenis wist zal ook je selectie worden verwijderd.

 • Kan ik via KVK Regiodata een selectie van bedrijven maken?

  KVK Regiodata bevat alleen geaggregeerde data (statistieken), geen gegevens van individuele bedrijven. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen met onze collega’s van de afdeling Adressen (tel 088 – 585 34 34). Zij informeren je graag over de mogelijkheden en de kosten.

 • Kan ik de cijfers ook printen of exporteren?

  Met het pijltje rechtsboven (  ) kun je (de cijfers uit) het dashboard downloaden als PDF, Excelbestand of CSV-bestand en met 'deel-icoon' ( ) is het mogelijk de informatie te delen op social media (Facebook, Linkedin, Twitter) en via e-mail. Je kunt ook afzonderlijke grafieken downloaden en/of delen.

   

  Het kwartaalrapport is in zijn geheel te downloaden als PDF-document via de button rechtsboven in het rapport.

 • Hoe vaak worden de cijfers in KVK Regiodata geactualiseerd?

  Dit verschilt per onderwerp. Bekijk hiervoor de 'Data-update-kalender'.

 • Is deze informatie voor iedereen te bekijken?

  De informatie in KVK Regiodata is openbaar en kosteloos toegankelijk. Inloggen/een account aanmaken is niet nodig.

 • Ik heb een idee of verbetering voor KVK Regiodata?

  KVK Regiodata is een datatool in ontwikkeling. Suggesties ter verbetering worden op prijs gesteld.  Deze kun je aan ons doorgeven via het contactformulier.

 • Kan ik ook de achterliggende (ruwe) data bekijken?

  KVK Regiodata is vooral bedoeld om data eenvoudig en begrijpelijk voor gebruikers toegankelijk te maken en richt zich minder op data-analisten. Het is daarom niet mogelijk de totale achterliggende database te raadplegen. Het is wel mogelijk om data van iedere grafiek en van iedere pagina te exporteren als excel of csv-bestand en verder zelf te verwerken. Zie ook ‘Kan ik de cijfers ook printen of exporteren’.