Een ogenblik geduld a.u.b.

Dataworkshops ‘Leren werken met KVK Regiodata’ wederom succesvol!

author: KVK intern

KVK biedt extra dienstverlening aan gemeenten om het werken met KVK Regiodata op een praktische manier uit te leggen. Ook wordt ingegaan op de duiding van de data. In maart en april zijn drie online dataworkshops ‘Werken met KVK Regiodata’ gehouden voor medewerkers Economische Zaken van gemeenten.

De animo om deel te nemen aan deze dataworkshops was groot. De workshops waren in korte tijd volgeboekt. 70 deelnemers uit 51 verschillende gemeenten en 5 van andere organisaties zijn in één uur tijd praktisch aan de slag gegaan. Zo leerden zij om met deze datatool eenvoudig feiten en cijfers van hun eigen regio of gemeente op een rij te zetten.

Data wordt steeds belangrijker in de samenleving en in de economie. Zo is voor een goed economisch beleid inzicht in (regionale) economische ontwikkelingen en structuren van belang. De tool KVK Regiodata brengt met actuele cijfers deze ontwikkelingen in beeld en biedt inzicht in de economische structuur van gemeenten en regio’s.

De reacties van de deelnemers over de dataworkshop en de tool zij heel positief. Gemiddeld gewaardeerd met een 8,3 en mooie reacties ontvangen:

“ Gebruiksvriendelijke tool met heldere overzichten. Ga er zeker meer gebruik van maken! ”

“ Duidelijk en overzichtelijk dashboards. Als je andere dashboards kent dan loopt het vanzelf “

Voor meer informatie en gratis aanmelden zie:   KVK Dataworkshop Leren werken met KVK Regiodata