Een ogenblik geduld a.u.b.

Jouw regio in beeld

Bekijk en vergelijk economische data

Kies eerst een thema, daarna je gebied.

Nieuws

 • Aantal hoefsmeden in Nederland stabiel, beroepsgroep vreest voor kwaliteit

  / KVK intern
  Het aantal hoefsmeden dat staat ingeschreven in het Handelsregister is stabiel te noemen: over de afgelopen vijf jaar is slechts een lichte stijging te zien, van 613 naar 639, een toename van 4%. Veruit de meeste zijn te vinden in Noord-Brabant, gevolgd door Gelderland. Dit blijkt uit cijfers van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).
 • Trendbreuk in bedrijvendynamiek

  / Edward Diemel

  In het derde kwartaal van dit jaar waren er ruim 64.000 startende ondernemingen, dat is 3% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ondernemingen dat stopte is daarentegen toegenomen, met ruim 29.000 zijn dit er 6,9% meer dan in Q3 van 2022. Opvallend is dat de afname van het aantal starters in alle leeftijdsklassen te zien is, behalve in de groep 60+. Dit signaleert de Kamer van Koophandel (KVK) in het KVK Trendrapport Q3 2023.

 • KVK Dataworkshop

  Wil je meer met economische data gaan werken en de feiten & cijfers voor je gemeente makkelijk op een rij zetten? Meld je dan aan voor de gratis online dataworkshop ‘Leren werken met KVK Regiodata’.

  Meer info en aanmelden: KVK Dataworkshop

 • KVK Dataverkenning

  Interactieve sessie waarbij we met de data uit KVK Regiodata inzoomen op de belangrijkste economische ontwikkelingen en economische structuren in je gemeente of regio. Samen benoemen we de belangrijkste uitkomsten en gaan we in gesprek. Dit als input voor toekomstig economisch beleid.

  Meer info en aanmelden: KVK Dataverkenning